Encorsa

SOLUȚII Descoperiți cum puteți accelera procesul de trasformare digitală al organizației, în fucție de tehnologie, industrie, departament sau tipul de flux.

COMPANIE Noi suntem Encorsa. O companiei cu 5 ani de experiență în consultanță și peste 100 de proiecte de transformare digitală implementate cu succes.

DE CE EȘUEAZĂ PROIECTELE DE DIGITALIZARE

DE CE EȘUEAZĂ PROIECTELE DE DIGITALIZARE

În aceste zile se vorbește mult despre digitalizare dar știm că în multe cazuri implementarea proiectelor de digitalizare nu dă rezultatul scontat. Conform unui studiu realizat de Boston Consulting Group, 70% dintre proiectele de digitalizare nu își ating obiectivele.

Radu Mărgărit Autor: Radu Mărgărit

DE CE EȘUEAZĂ PROIECTELE DE DIGITALIZARE

Articolul de față își propune să identifice principalele motive pentru care se întâmpla acest lucru și să găsească și câteva soluții pentru a preîntâmpina un potențial eșec în cazul proiectelor de digitalizare.

 

 

Motivele eșecului în transformarea digitală

 

Cele mai frecvente motive pentru care transformarea digitală eșuează nu au o natură tehnică, așa cum am tinde să credem, ci mai degrabă au o natură managerială, așa cum se poate vedea mai jos:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ce putem face pentru a avea succes în proiectul de transformare digitală 

 

 

În încheiere, să vedem și câteva soluții la potențialele probleme identificate mai sus.

 

 

 

 

 

 

 

Concluzii

 

Multe proiecte de transformare digitală eșuează, deși în unele cazuri au fost alocate bugete consistente și tehnologiile achiziționate sunt performante din punct de vedere tehnic. În majoritatea cazurilor eșecul se datorează neînțelegerii complexității umane și a faptului că transformarea digitală este până la urmă un proiect de schimbare care implică și transformarea culturii organizaționale a companiei.

AFLĂ MAI MULTE DESPRE SOLUȚIILE ȘI TEHNOLOGIILE ENCORSA