Encorsa

SOLUȚII Descoperiți cum puteți accelera procesul de trasformare digitală al organizației, în fucție de tehnologie, industrie, departament sau tipul de flux.

COMPANIE Noi suntem Encorsa. O companiei cu 5 ani de experiență în consultanță și peste 100 de proiecte de transformare digitală implementate cu succes.

Suport pentru semnătură digitală în WEBCON BPS

WEBCON BPS oferă un mediu sigur pentru documentele digitizate. În timp ce OCR este instrumentul principal care face trecerea de la documentele pe hârtie la cele în format electronic, semnătura digitală oferă un grad ridicat de securitate pentru schimbul de fișiere, intern sau extern.

Suport pentru semnătură digitală în WEBCON BPS

Semnarea digitală a documentelor asigură:

 

 

 

Semnătura digitală cu certificatul X.509

 

WEBCON BPS permite semnarea atașamentelor în format .PDF și .docx cu certificate disponibile în Windows Central Certificate Store. Aceasta functionalitate este disponibilă, după o configurare prealabilă, în două moduri:

 

 

Utilizarea semnăturii digitale este ușoară și intuitivă pentru utilizator. Se alege opțiunea potrivită din meniul pentru atașament și certificatul de utilizat pentru semnarea documentului. Lafinal se poate previzualiza rapid documentul din atașament și semnătura folosită.

 

 

Semnătura digitală pentru fișierele PDF utilizând DocuSign

 

În situația în care este nevoie de o metodă mai complexă pentru semnătura digitală, se poate utiliza o componentă externă: DocuSign. Datorită conectorului WEBCON BPS încorporat, configurarea și utilizarea acestuia sunt foarte simple. DocuSign permite utilizarea semnăturilor digitale avansate în forma grafică, iar acestea sunt compatibile cu reglementările legale din mai multe țări. În prezent, DocuSign este folosit în 188 de țări.

 

Conectorul WEBCON BPS pentru DocuSign este disponibil gratuit, însă este necesară achiziționarea de licențe DocuSign proprietare. O listă completă de funcționalități ale modulului este disponibilă pe site-ul web al producătorului.

 

 

Verificarea semnăturii digitale

 

WEBCON BPS permite și verificarea semnăturilor digitale, completând functionalitatile anterioare cu un nivel suplimentar de securitate. Platforma poate verifica corectitudinea semnăturii și garanția emitentului certificatului. În același timp, poate verifica fiecare parametru al semnăturii: data de valabilitate, referințele, etc.

 

În funcție de cerințele de business, sistemul poate împiedica acțiuni viitoare (de exemplu, trecerea la pasul următor) dacă sunt detectate nereguli în semnătura digitală. Sistemul poate afișa astfel informații corecte numai pentru utilizatorul final.