Encorsa

SOLUȚII Descoperiți cum puteți accelera procesul de trasformare digitală al organizației, în fucție de tehnologie, industrie, departament sau tipul de flux.

COMPANIE Noi suntem Encorsa. O companiei cu 5 ani de experiență în consultanță și peste 100 de proiecte de transformare digitală implementate cu succes.

Managementul facturilor de achiziții

Implementarea fluxului de lucru pentru facturile de achiziție în format electronic pe platforma WEBCON BPS permite companiilor să reducă costurile, să îmbunătățească controlul cheltuielilor și să crească astfel performanțele.

Managementul facturilor  de achiziții

Un sistem de gestionare a documentelor în format electronic bine implementat permite înregistrarea și procesarea corectă a tuturor tipurilor de facturi de achiziție, inclusiv a celor de servicii și materiale, precum și modificări operative de valori și cantități.

 

 

Flux de lucru pentru aprobare facturi

 

Un model uzual de flux de lucru al facturii achiziție în WEBCON BPS conține următoarele etape:

 

Modelul de mai sus poate fi dezvoltat și modificat în etapele de implementare și apoi administrare a procesului sau atunci când sunt implementate modificări în procedurile de flux de lucru.

 

 

 

Beneficii cheie pentru afaceri

 

Principalele avantaje comerciale asociate cu implementarea fluxului de lucru al facturii electronice de achiziție bazat pe WEBCON BPS sunt:

 

 

Integrare cu sisteme dedicate ale companiei

 

Integrarea corectă cu sistemele dedicate ale companiei permite folosirea dicționarelor și nomenclatoarelor utilizate de aceste sisteme în procesele de înregistrare și alocare a facturilor. Astfel, un document nou înregistrat este asociat automat cu un client din baza ERP (sau CRM), iar măsurătorile analitice utilizează dicționarul centrului de costuri sau un alt dicționar similar cu cel al sistemului financiar de contabilitate.

 

În etapa finală a fluxului de lucru al facturii de achiziție, documentul este introdus în ERP sau sistemul de contabilitate financiară. WEBCON BPS oferă integrarea cu orice sistem de tranzacții la nivelul unei interfețe de programare (API) furnizate de sistem (de exemplu, ca un serviciu web).

 

 

Înregistrare automată a facturii

 

Experiența ENCORSA alături de WEBCON arată că, de multe ori, înregistrarea manuală a documentelor pe suport de hârtie este mai eficientă. În următoarea etapă documentul de hârtie este scanat, atașat la versiunea sa electronică și pus la dispoziție pentru vizualizare în etapele ulterioare ale fluxului de lucru al facturii de achiziție.

 

Cu toate acestea, în anumite condiții, este mai ieftin și mai rapid să fie scanate mai întâi documentele și apoi să fie completate automat câmpurile (pe baza OCR). Acest lucru se întâmplă atunci când:

 

 

 

Caracteristicile principale ale platformei WEBCON BPS

 

În contextul gestionării fluxurilor de facturi, caracteristicile de bază WEBCON BPS includ: