Encorsa

SOLUȚII Descoperiți cum puteți accelera procesul de trasformare digitală al organizației, în fucție de tehnologie, industrie, departament sau tipul de flux.

COMPANIE Noi suntem Encorsa. O companiei cu 5 ani de experiență în consultanță și peste 100 de proiecte de transformare digitală implementate cu succes.

BUSINESS PROCESS MANAGEMENT PE ÎNȚELESUL TUTUROR

BUSINESS PROCESS MANAGEMENT PE ÎNȚELESUL TUTUROR

BPM îmbunătățește căile de comunicare, depășește obstacolele și integrează sistemele informatice existente. Platforma software WEBCON BPS, alături de automatizări precum RPA și asistenți virtuali cu inteligență artificială, acționează pentru eficientizarea și digitalizarea proceselor de afaceri.

Cătălin Profir Autor: Cătălin Profir

BUSINESS PROCESS MANAGEMENT PE ÎNȚELESUL TUTUROR

Business Process Management (BPM) este o disciplină în managementul operațiunilor în care oamenii folosesc diferite metode pentru a descoperi, modela, analiza, măsura, îmbunătăți, optimiza și automatiza procesele de afaceri.

 

Cum vă poate ajuta o platformă de BPM mai exact?

Imaginați-vă o harta a companiei dumneavoastră, o hartă geografică în care:

 

 

 

Fiecare companie are o hartă a sa (de tipul celei exemplificate în imaginea de mai sus), mai mult sau mai puțin documentată. Chiar dacă nu există o reprezentare grafică a acesteia, această hartă există cel puțin la nivel mental pentru antreprenor și pentru angajați. Fiecare firmă știe care îi sunt departamentele, care sunt fluxurile de lucru, activitățile, obiectivele și ce îi împiedică să-și îndeplinească sarcinile și obiectivele la cel mai înalt nivel de performanță.

 

Pe o hartă geografică, diversele zone sunt unite de căi de acces care străbat diferite forme de relief. Poate fi vorba de un munte, un deal, un râu care ori încetinesc parcursul, ori este prea lung și trebuie ocolit, ori este aglomerat, ori este pur și simplu blocat și trebuie căutate alte căi de acces.Toate aceste obstacole provoacă întârzieri majore, cheltuieli suplimentare, dificultăți în îndeplinirea obiectivului în timp util.

 

În această situație, un Business Process Management (BPM) vine și fluidizează aceste căi de acces prin săparea un tunel în munte, construcția unui pod peste un râu sau suplimentarea benzilor de circulație acolo unde calea de acces este prea îngustă. Un BPM poate construi aceste optimizări pe “harta“ firmei dvs, peste sistemele informatice existente sau poate construi căi de acces noi pe care sa le integreze cu cele vechi. Așadar, un BPM nu construiește o hartă nouă, ci pe harta dumneavoastră, pe procedurile cu care sunteți deja obișnuit, vine și optimizează fluxurile de lucru astfel încât obiectivele să fie atinse mai rapid și mai corect. O astfel de platformă software este WEBCON BPS

 

În plus, Encorsa mai face un lucru important pentru dvs după ce a rezolvat problema cu optimizarea căilor de acces (adică a fluxurilor de lucru care asigură circulația informației între departamente). Aceste activități trebuie executate de cineva, prin urmare au în spate o resursă umană care le duce la îndeplinire. Dar ce se întâmplă dacă nu dispuneți de aceste resurse umane ? În acest caz, Encorsa vă poate ajuta cu o automatizare de tip RPA (Robotic Process Automation). Astfel, se va programa un robot software pentru a prelua și executa toate sarcinile repetitive pe care ar trebui să le indeplinească o anumită persoană sau chiar un departament. Iar acest tip de automatizare software va face ca sarcinile să fie îndeplinite mai repede și mai corect, fiind eliminată posibilitatea erorii umane sau întârzierea execuției din cauza faptului că responsabilul este ocupat cu altceva la fel de important.

 

Nu în ultimul rând, un al treilea strat de digitalizare poate fi implementat cu ajutorul asistenților virtual sub forma chatboților dotați cu inteligență artificială. Aceștia vă pot aduce capacități conversaționale platformelor software existente astfel încât să accelerați procesele de business prin completarea mai rapidă de formulare, monitorizarea sarcinilor echipei, trimiterea de notificări sau livrarea de rapoarte în timp real, agregate din diverse aplicații simultan.

 

Dacă doriți să continuați procesul de digitalizare a companiei dvs, dezvoltând fluxuri de lucru suplimentare, adaptate noilor dvs realitați de business, nu ezitați să solicitați un demo personalizat utilizând acest formular.

AFLĂ MAI MULTE DESPRE SOLUȚIILE ȘI TEHNOLOGIILE ENCORSA