Encorsa

SOLUȚII Descoperiți cum puteți accelera procesul de trasformare digitală al organizației, în fucție de tehnologie, industrie, departament sau tipul de flux.

COMPANIE Noi suntem Encorsa. O companiei cu 5 ani de experiență în consultanță și peste 100 de proiecte de transformare digitală implementate cu succes.

BENEFICIILE EFICIENTIZĂRII PROCESELOR DE AFACERI EVIDENȚIATE DE STUDIUL FORRESTER

BENEFICIILE EFICIENTIZĂRII PROCESELOR DE AFACERI EVIDENȚIATE DE STUDIUL FORRESTER

Instrumentele de gestionare a proceselor  ajută companiile să optimizeze operațiunile. Beneficiile includ productivitate crescută, prototipare rapidă și colaborare eficientă. Un astfel de instrument este- WEBCON BPS. Un studiu Forrester arată un ROI de 113% pentru această platformă.

Cătălin Profir Autor: Cătălin Profir

BENEFICIILE EFICIENTIZĂRII PROCESELOR DE AFACERI EVIDENȚIATE DE STUDIUL FORRESTER

Instrumentele de gestionare a proceselor unei afaceri (BPM), denumite și instrumente de automatizare a proceselor, abordează nevoia companiilor de inovare, standardizare, modernizare și îmbunătățire continuă a proceselor. Echipele adoptă aceste instrumente pentru a răspunde provocărilor curente și chiar introduc automatizarea și tehnologiile AI pentru procese mai inteligente care economisesc timp și îmbunătățesc productivitatea.

 

Transformarea digitală cu Webcon BPS se referă la reducerea pașilor, eliminarea greșelilor, asigurarea conformității, conectarea activelor și încurajarea îmbunătățirii continue. Aplicațiile realizate cu această platformă de automatizare sunt scalabile, centrate pe proces, cu low-code spre no-code, folosite la domiciliu online sau la birou, utilizabile atât pe desktop-uri, cât și pe dispozitive mobile. Clienții Webcon BPS folosesc platforma pentru a-și împuternici organizațiile să automatizeze procesele de afaceri, să introducă standardizarea și cele mai bune practici și să optimizeze fluxurile de lucru dincolo de limite.

 

 

Motivații ale adoptării automatizării proceselor

 

Productivitate internă crescută

Acest beneficiu se concentrează pe timpul economisit de angajați datorită digitalizării proceselor interne, anterior manuale. Procesele care au fost odată pe hârtie sunt transformate într-o formă digitală. Angajații nu mai trebuie să realizeze sarcini obositoare, manuale. În combinație cu utilizarea tehnologiei de recunoaștere a caracterelor OCR și AI, companiile pot obține o reducere cu până la 87% a timpului intern de realizare a proceselor (adică, timpul cheltuit de angajați pentru realizarea unui proces). Acest lucru permite personalului să aloce timpul economisit în activități cu valoare adăugată mare.

 

Capacitatea de prototipare virtuală

Această funcționalitate îngăduie organizațiilor să prototipeze iterativ noi soluții și să le testeze în practică, cu o obstrucție minimă a proceselor în curs, reducând semnificativ timpul de lansare pe piață pentru noile produse și/sau servicii oferite.

 

WEBCON BPS înțelege că procesele se schimbă regulat într-un mediu de afaceri volatil. De aceea, platforma a fost astfel proiectată având schimbarea în minte. Utilizând tehnologia proprie numită Instant Change, arhitectura de bază permite rapid modificări nedistructive chiar și în timp ce fluxurile sunt deja utilizate. Acest lucru ajută organizația să modeleze în mod repetitiv prototipuri noi care se testează în viața reală fără a interfera cu activitatea curentă.

 

Îmbunătățirea productivității proceselor externe complexe

Avantajul se concentrează pe timpul economisit de angajați datorită digitalizării proceselor complexe care se leagă adesea de relația cu clientul. Aceste procese sunt complexe deoarece coordonează activități între mai multe părți interesate. Prin utilizarea WEBCON BPS, compania este susținută să construiască produse noi, realizând chiar și o reducere de 4 unități – unități echivalente cu volumul de muncă al unui angajat cu normă întreagă – necesare pentru a sprijini procesul.

 

Creșterea colaborării între echipe

 

Platforma WEBCON BPS a permis echipelor IT și business să colaboreze într-un mod care până acum nu era posibil. Dezvoltatorii și analiștii de afaceri lucrează constant împreună pentru a proiecta fluxul de proces ideal, iar implementarea rapidă și ușoară a modificărilor sugerate de analiști îmbunătățește nu doar comunicarea, ci ajută și la asigurarea faptului că procesul funcționează așa cum doriți.

 

WEBCON BPS dă voie consultanților să vadă procesele ca seturi de sarcini. Ambele categorii menționate mai sus au vizualizări proprii și sunt capabili să lucreze împreună pentru a proiecta fluxul dorit. Tehnologia InstantChange este cea care facilitează implementarea schimbărilor asigurând o funcționare optimă a fluxurilor proiectate.

 

Optimizarea productivității proceselor externe necomplexe

 

Automatizarea facilitată de WEBCON BPS duce la o îmbunătățire cu 67% a timpului de gestionare, de către angajați, a proceselor necomplexe care nu sunt prin natura lor orientate către clienți ( de exemplu, achiziționarea de materiale pentru birou și echipamente IT).

 

Mai multă transparență și vizibilitate în procesele de business

 

WEBCON BPS auditează toate procesele de afaceri. Acest lucru îi responsabilizează pe utilizatori de orice schimbare și, prin urmare, face ca, continuitatea afacerii și întreținerea sistemului să fie susținută pe termen lung. Lucrul într-o singură platformă oferă supravegherea diferitelor procese care rulează în organizație și asigurarea că politicile și cele mai bune practici sunt stocate, gestionate și propagate automat. Toate fluxurile de lucru, formularele, rapoartele, tablourile de bord și datele sunt capturate pe platformă. În plus, documentația strictă a tuturor activităților care au avut loc în cadrul platformei creează un proces de audit care face ușoară inspectarea retrospectivă a ceea ce nu a funcționat corect. Ca atare, transparența și vizibilitatea asupra proceselor end-to-end este mare, îmbunătățind controlul operațional și minimizând riscurile.

 

 

În concluzie, implementarea WEBCON BPS aduce avantaje importante în întreaga organizație fiind extrem de folositoare la:

 

 

Studiul complet îl puteți regăsi aici.

AFLĂ MAI MULTE DESPRE SOLUȚIILE ȘI TEHNOLOGIILE ENCORSA