Encorsa

SOLUȚII Descoperiți cum puteți accelera procesul de trasformare digitală al organizației, în fucție de tehnologie, industrie, departament sau tipul de flux.

COMPANIE Noi suntem Encorsa. O companiei cu 5 ani de experiență în consultanță și peste 100 de proiecte de transformare digitală implementate cu succes.

ANGAJATUL DIGITAL ÎN E-COMMERCE

ANGAJATUL DIGITAL ÎN E-COMMERCE

Conform unui studiu McKinsey, 45% din activitățile individuale derulate de angajați ar putea fi automatizate cu tehnologia existentă azi. Știm cu toții că multe dintre activitățile derulate în companii sunt repetitive, plictisitoare și pot conduce la erori dacă nu le tratăm cu atenție. În plus, cât de motivat poate fi un angajat a cărui activitate zilnică seamănă cu cea a unui robot?

Radu Mărgărit Autor: Radu Mărgărit

ANGAJATUL DIGITAL ÎN E-COMMERCE

Introducere

 

Când ne gândim la e-commerce ne putem imagina complexitatea activităților derulate de la preluarea comenzii și până la livrarea acesteia. Și dacă marile companii de retail au investit sume semnificative în aplicații software complexe cu care să deruleze procesele în mod automat, în cazul companiilor mai mici lucrurile stau diferit. Se folosesc diverse aplicații software care nu comunică între ele, fișiere Excel și comunicare analogică (telefon) sau digitală dar nestructurată (e-mail, de exemplu).

 

 

Angajatul Digital Encorsa

 

Soluția propusă de Encorsa pentru companiile mici și medii ce își desfășoară activitatea în Retailul Online are în centru o platformă BPM low-code cu capabilități avansate de comunicare la nivel de “data source” și/sau “API”. În acest mod se realizează integrarea cu aplicațiile software ale clientului, dar și cu ale terților. Pentru a gestiona complexitatea fluxurilor de lucru în cadrul soluției, se utilizează roboti RPA pentru operare automată a datelor în sisteme fără API precum și chatboți pentru preluarea reclamațiilor de la clienți și relaționarea cu angajații. Practic se creează un spațiu digital ce permite operare unitară între sistemele existente precum WMS, ERP,CRM, marketplace-uri online și platforme curieri pe deoparte, dar și între oameni și roboți pe de altă parte. Arhitectura soluției poate fi reprezentată generic astfel:

 

 

 

Mai jos vom exemplifica o diagramă de proces simplă, având în centrul arhitecturii un BPM low-code (WEBCON BPS), pentru un client cu o activitate de tip e-Commerce.

 

 

 

Ce face angajatul digital în e-commerce?

 

 

 

Avantajele angajatului digital

 

 

 

Despre Encorsa

Encorsa este o companie tânără, formată din antreprenori și ingineri care își propun să democratizeze tehnologia de dezvoltare de aplicații software. Encorsa oferă soluții inteligente bazate pe o platformă de tip BPM (Business Process Management System) „low-code” și tehnologii emergente precum roboți RPA și chatboți pentru companii de toate dimensiunile.

AFLĂ MAI MULTE DESPRE SOLUȚIILE ȘI TEHNOLOGIILE ENCORSA