Encorsa

SOLUȚII Descoperiți cum puteți accelera procesul de trasformare digitală al organizației, în fucție de tehnologie, industrie, departament sau tipul de flux.

COMPANIE Noi suntem Encorsa. O companiei cu 5 ani de experiență în consultanță și peste 100 de proiecte de transformare digitală implementate cu succes.

ORGANIZAREA SI DEZVOLTAREA ARHITECTURII DE APLICAȚII PENTRU O TRANSFORMARE DIGITALĂ DE SUCCES

ORGANIZAREA SI DEZVOLTAREA ARHITECTURII DE APLICAȚII PENTRU O TRANSFORMARE DIGITALĂ DE SUCCES

Pe măsură ce digitalizarea în business ajunge la un moment de tipping-point, întreprinderile caută soluții IT agile, ușor de adaptat pentru a câștiga și a deține avantajul competitiv.

Cătălin Profir Autor: Cătălin Profir

ORGANIZAREA SI DEZVOLTAREA ARHITECTURII DE APLICAȚII PENTRU O TRANSFORMARE DIGITALĂ DE SUCCES

Potrivit lui Gartner, două treimi din totalul liderilor de afaceri consideră că firmele lor trebuie să crească ritmul digitalizării pentru a rămâne competitive. Pentru a valorifica potențialul colaborării digitale și a productivității la toate nivelurile organizației, companiile trebuie să își adapteze strategia IT la nevoile afacerii în continuă schimbare. Din păcate, Gartner raportează, de asemenea, că din 2018, 90% dintre organizații nu au o strategie modernă de integrare a aplicațiilor, și nici capacitate de execuție. Acest fapt conduce la tulburări în stabilitatea companiei, complexitate și costuri ridicate de operare.

 

În 2013, Gartner a subliniat că 65% din bugetele organizaționale de investiții au fost alocate pentru întreținerea sistemelor existente, în timp ce 25%, respectiv 10%, pentru creșterea și transformarea acestora. Chiar și atunci, Gartner a prezis o schimbare către o alocare a țintei preconizate de 40%, 35% și respectiv 25%. Pentru a descrie în mod corespunzător această schimbare a priorităților tehnologie, Gartner a introdus noțiunea de strategie aplicabilă pe niveluri. Această strategie include trei tipuri de sisteme IT: sisteme de stocare date, sisteme de diferențiere și sisteme de inovare.

 

 

Execuția eficientă a acestui model necesită mai mult decât o simplă concentrare asupra sistemelor de tip stocări de date. Organizațiile trebuie să livreze și să adapteze eficient sisteme de inovație și diferențiere, ceea ce înseamnă că soluțiile de tip COTS (Commercial-Off-The-Shelf) nu mai sunt suficiente.

 

 

Dezvoltare software fără cod pentru rezultate instantanee și gestionare eficientă a schimbărilor

 

Dezvoltatorii s-au străduit să facă procesul de creare a aplicațiilor de afaceri mai ușor și mai rapid încă din anii 1970, când au apărut pentru prima dată platformele de tip Rapid Development Development (RAD). Astăzi sunt mai puternici ca niciodată, iar cei mai buni dintre ei permit departamentelor IT să furnizeze soluții de creare software scalabile, de tip enterprise sau core-business, fără a fi nevoie să apeleze la scrierea de cod de la zero. Exact la timp, deoarece cererea pentru digitalizarea afacerilor este mai mare ca niciodată în aceste zile.

 

Potrivit lui Gartner, începând cu 2010, inițiativele DevOps au determinat 50% dintre întreprinderi să implementeze metoda de testare continuă. Aici intervine RAD. Spre deosebire de alte metode, mediile de dezvoltare rapidă a aplicațiilor oferă o abordare cu adevărat iterativă și agilă pentru construirea de software. Un exemplu proeminent al unei soluții RAD moderne este WEBCON BPS. Dezvoltată de tehnologia InstantChange™, platforma permițând utilizatorilor să creeze rapid aplicații de afaceri fără a scrie cod de la zero, putând de asemenea să introducă modificări în orice punct al ciclului de viață al aplicației. Aceasta duce la o scădere dramatică a riscurilor de livrare legate de proiectul IT.

 

Platformele RAD, cum ar fi WEBCON BPS, folosesc o mare varietate de componente disponibile imediat, denumite și „blocuri” sau „fragmente”. Fără niciun cod de scris și testat, timpul de dezvoltare este minimizat, în timp ce eficiența dezvoltării este maximizată. Elementele rămân personalizabile pe tot parcursul procesului de dezvoltare, permițându-vă să îndepliniți cu ușurință cerințele de proiect aflate în continuă schimbare. În RAD, accentul este pus pe livrarea de proiecte în iterații, cu posibilitatea de a implementa ajustări constante pentru a satisface cerințele clientului. Acest lucru permite managementului să evalueze cu ușurință rezultatele proiectului și să le păstreze în conformitate cu cerințele în continuă schimbare ale afacerilor.

Un Management al Schimbărilor eficient este cu adevărat un game-changer

 

Experții Gartner estimează că doar 10% din întreprinderi își execută cu succes strategiile. Practic vorbind, chiar și cea mai bună decizie de management nu valorează nimic dacă execuția sa nu reușește. Ceea ce aduce un adevărat avantaj în prezent sunt procesele inovatoare, susținute de un software inovativ care poate fi modificat, și nu oricum ci în câteva ore atunci când este cazul, și nu în zile sau săptămâni.

Cu capacitatea de a livra rapid aplicații de afaceri centrate pe procese, organizațiile obțin mai mult control asupra operațiunilor lor, o mai bună coordonare a activităților și o mai bună utilizare a informațiilor. Dacă sunteți suficient de agil pentru a vă schimba rapid, puteți elimina diferența dintre IT și business și puteți menține un avantaj competitiv în piața dvs.

AFLĂ MAI MULTE DESPRE SOLUȚIILE ȘI TEHNOLOGIILE ENCORSA