Encorsa

SOLUȚII Descoperiți cum puteți accelera procesul de trasformare digitală al organizației, în fucție de tehnologie, industrie, departament sau tipul de flux.

COMPANIE Noi suntem Encorsa. O companiei cu 5 ani de experiență în consultanță și peste 100 de proiecte de transformare digitală implementate cu succes.

HIPER-AUTOMATIZAREA PROCESULUI DE CLAIMS ÎN ASIGURĂRI

HIPER-AUTOMATIZAREA PROCESULUI DE CLAIMS ÎN ASIGURĂRI

Când survine un incident, deținătorii de polițe se confruntă cu procesul "Insurance Claim". Acesta, adesea complicat, subliniază necesitatea adoptării tehnologiilor avansate pentru a oferi clienților o experiență fluidă și eficientă.

Radu Mărgărit Autor: Radu Mărgărit

HIPER-AUTOMATIZAREA PROCESULUI DE CLAIMS ÎN ASIGURĂRI

Indiferent că vorbim de asigurări auto, de bunuri sau de viață atunci când un eveniment neplăcut a avut loc posesorul poliței va solicita despăgubirea de la asigurator în baza acesteia. Acest proces prin care asiguratul notifică asiguratorul și apoi asiguratorul face toți pașii necesari până când beneficiarul poliței primește despăgubirea se numește “Insurance Claim”. Mulți dintre noi au trecut printr-un astfel de proces și au constatat că durează mult, asiguratorul solicită tot felul de documente, nu știi cât durează și câte drumuri trebuie să faci la poștă sau la biroul asiguratorului. Haideți să vedem cum ar trebui îmbunătățit procesul prin noile tehnologii astfel încât clientul final să beneficieze de o experiență de interacțiune cât mai bună cu firma de asigurări.

 

 

Hiper-automatizarea unui proces de Insurance Claim

Putem automatiza aproape complet un proces de claims folosind trei tipuri de tehnologii de automatizare înglobate într-o soluție unică de hiper-automatizare:

 

 

 

 

 

Descrierea procesului de claims

 

Notificarea evenimentului – primul pas al procesului de claim este reprezentat de notificarea evenimentului de către asigurat. Asiguratul intră pe site-ul asiguratorului, pe Facebook sau pe WhatsApp și inițiază discuția cu un chatbot dotat cu inteligență artificială capabil să răspundă la toate întrebările acestuia și să îl ghideze în pregătirea documentelor necesare deschiderii dosarului.

 

Deschiderea dosarului – în al doilea pas, informațiile colectate și validate de chatbot sunt transmise automat prin API către platforma BPM. Aceasta inițiază deschiderea dosarului de daună și în baza informațiilor preluate verifică în sistemele interne ale asiguratorului dacă există polițe aferente asiguratorului, dacă acestea sunt active și acoperă evenimentul notificat.

Verificarea documentelor – în acest pas sistemul BPM notifică un specialist din departamentul de daune că un nou dosar i-a fost atribuit. Specialistul verifică informațiile și intervine acolo unde este cazul, solicitând noi documente sau informații de la asigurat.

 

Completarea dosarului – Chatbot-ul îl contactează pe asigurat prin WhatsApp sau Facebook Messenger și îl informează în legătură cu documentele suplimentare necesare și îi oferă toate detaliile pentru obținerea acestora. Când asiguratul obține documentele le încarcă de pe telefon sau calculator în fereastra de dialog a chatbot-ului iar acesta  le transmite mai departe către BPM.

 

Aprobarea dosarului – specialistul de daune validează documentele și le transmite spre aprobare unui superior. Acesta le poate vizualiza și aproba de pe laptop sau telefonul mobil. În urma aprobării sistemul BPM generează referatul de plată.

 

Darea la plată – un robot RPA operează referatul de plată în sistemul de plăți și alte sisteme interne de bază. Când plata a fost operată cu succes, sistemul BPM transmite către Chatbot informația de plata, iar acesta notifică clientul în legătură cu suma și contul în care s-a făcut transferul și solicita feedback de la asigurat.

 

Închiderea dosarului – în ultimul pas al procesului, sistemul BPM înregistrează feedback-ul colectat de chatbot, închide dosarul și transferă datele necesare în alte sisteme interne.

 

 

Care sunt beneficiile unui sistem automatizat de claims?

 

 

 

 

 

AFLĂ MAI MULTE DESPRE SOLUȚIILE ȘI TEHNOLOGIILE ENCORSA