Articol de:
Catalin Profir

Studiu de caz – Business process management

Studiu de caz – Business process management

Nowy Styl Group

ENCORSA WEBCON dezvoltă instrumente pentru urmarirea bunelor practici, creșterea eficienței proceselor și reducerea costurilor de operare

​Cu sediul în Krosno, Polonia, Nowy Styl Group acum este unul dintre companiile producătoare de mobilă cu cea mai rapidă dezvoltare din regiune cu vanzari în întreaga lume. Grupul este în prezent lider european și unul dintre cei mai mari producători din lume de mobilier de birou și scaune polivalente. Compania a produs pana acum aproape 60 de milioane de scaune, în timp ce angajează aproape 5.700 de persoane. Rețeaua de vânzări ajunge la clienți de pe șase continente, în 60 de țări, iar departamentele companiei sunt situate în 12 țări de pe glob.

Sistemelor informaționale în Nowy Styl Group asigura în principal standardizarea proceselor și verifica implementările sa fie conforme cu cele prescrise proceduri, într-un mod optim în termeni de eficiență și costuri. În 2009, a devenit evident că pentru a sprijini dezvoltarea în continuare a companiei, este necesară implementarea unei soluții de gestionare a proceselor de business care să optimizeze procesele și fluxurile ce nu sunt acoperite de sistemului ERP existent. Procesele de implementat au acoperit fluxuri de documente financiare și facturi de costuri, autorizații ale furnizorilor și controlul plăților. Administrarea unei companii internaționale de producție necesită utilizarea de instrumente conforme celor mai bune practici, urmărind creșterea eficienței proceselor și reducerea costurile de operare.

Microsoft Sharepoint a devenit o interfață pentru utilizatorul final utilizând fluxuri de lucru bazate pe WEBCON BPS, care garantează astfel o soluție ușor de utilizat și intuitivă. Microsoft SQL este responsabil pentru stocarea stărilor fluxului de lucru, a datelor, a sarcinilor și a atașamentelor, permițând performanțe și scalabilitate deosebite pentru mii de utilizatori și milioane de documente. Sistemul este, de asemenea, integrat cu microsoft Exchange și microsoft Lync. WEBCON este o soluție cuprinzătoare pentru Microsoft Sharepoint, care gestionează eficient documentele și procesele de business din companie. Datorită motorului său unic de lucru, bazei de date externe și arhitecturii deschise, WEBCON pe BPS permite o gestionare eficientă a proceselor complexe, integrându-se nativ cu soluțiile utilizate în cadrul companiei.

“WEBCON BPS ne ajută să automatizăm procesele de business importante pentru companie, într-un mod astfel încât să obținem sinergia operațiunilor efectuate de grup. Documentele în format electronic și organizarea fluxului de informații simplifică luarea deciziilor, accelerează procesele, îmbunătățește calitatea acestora și reduce costurile pentru întreaga întreprindere ”, spune Mariusz Sobociński, manager de analiză de afaceri la Nowy Styl. „Este important ca sistemul permite o integrare ușoară și că oferă un motor de lucru eficient și flexibil, oferind în același timp o interfață multilingvă ușor de utilizat și clară pentru utilizatorii finali.”

Implementând WEBCON BPS, compania a reușit să reducă semnificativ costuri fixe asociate cu contabilitatea și controllingul. O mai bună calitate a descrierilor analitice a documentelor și introducerea controlului cu un audit complet a proceselor de acceptare a costurilor, au oferit un randament excelent al investițiilor.

Capacitatea de a proiecta fluxuri de lucru de către departamentul intern, a permis companiei să dezvolte inhouse procese ulterioare, cum ar fi gestionarea reclamatiilor. În consecință, sistemul a extins automatizarea proceselor de business suplimentare și a grupurilor de utilizatori noi în cadrul companiilor din Europa (inclusiv Germania, Anglia, Franța și Slovacia).

În nucleul de dezvoltare WeBcoN se afla un grup de specialiști de înaltă calificare și cu experiență consistentă, care s-au implicat în proiectarea și implementarea sistemelor de fluxuri de lucru (pentru sisteme de gestionare a documentelor) și optimizarea proceselor de business. Compania a dezvoltat o soluție proprie completă pentru Microsoft SharePoint – WEBCON Business Process Suite (BPS).
Datorită motorului software și capacităților sale de lucru, WEBCON BPS permite gestionarea eficientă a celor mai complexe fluxuri de lucru. WEBCON BPS oferă o interfață multilingvă, ușor de utilizat și intuitivă bazată pe SharePoint, cu acces mobil dedicat la activități și documente. Modulul sau de design procese în format grafic îi ajută pe utilizatori să configureze și să deseneze chiar și cele mai complexe scenarii de procese de business prin crearea simplă de formulare și pași de flux de lucru.

Exemple de procese implementate frecvent de companii care folosesc WEBCON BPS:

 • Înregistrarea, aprobarea și atribuirea facturilor de marfa, procese de control al plăților, înregistrarea și gestionarea parametrilor financiari ai clienților;
 • Procese legate de angajarea și plecarea personalului din companie;
 • Procese legate de acordarea și controlul accesului la calculatoare;
 • Sistemul de suport intern: înregistrarea și gestionarea întrebărilor și solicitărilor;
 • Asistență pentru gestionarea reclamațiilor clienților.

Caracteristicile de mai sus fac din WEBCON BPS soluția de flux de lucru cel mai des aleasă pentru integrare cu SharePoint.

Prezentare generală

Soluție: Managementul proceselor de business
Beneficii: eficiență îmbunătățită a procesului, productivitate crescută
Tehnologie: Microsoft SharePoint, Microsoft SQL Server, Microsoft Exchange, Lync
Partener: WEBCON BPS

  București (HQ)

  ADRESĂ

  Anchor Business Center, Str. Timisoara, Nr. 26

  TELEFON

  +40 766.372.356

  EMAIL

  sales@encorsa.com

  Copy link