Articol de:
Radu Margarit

Revoluția digitală în industria alcoolului – IT & business umăr la umăr la CEDC

Revoluția digitală în industria alcoolului

IT & business umăr la umăr la CEDC

WEBCON BPS a consolidat poziția CEDC în industrie, făcând din departamentul său IT un partener implicat pe deplin în afaceri, datorită livrării rapide a aplicațiilor și a unui sistem ușor de management al schimbării.

CEDC a făcut primii pași în dezvoltarea instrumentelor colaborative în 2013, cu implementarea platformei Microsoft SharePoint ca și coloana vertebrală a portalului intranet al companiei. La scurt timp după aceea, departamentul IT intern a înfruntat provocarea de a crea aplicații dedicate pentru a susține atât procesele administrative interne, cât și procesele specifice industriei. Primele încercări de a crea astfel de soluții au dovedit că o mare provocare este implementarea rapidă a modificărilor solicitate de afaceri.
Una dintre nevoile de bază ale activității CEDC a fost optimizarea procesului de dezvoltare a noilor produse sau modificarea celor existente. Abordarea inițială fost o aplicație multilingvă integrată sistemelor informatice existente (inclusiv SAP), capabilă să coordoneze activitatea mai multor departamente care operează în diferite locații din Polonia și Europa. Aceasta prima abordare, folosind instrumente convenționale și codificare personalizată, a fost abandonată rapid datorită cantității și frecvenței modificărilor cerințelor de business. Departamentul IT al CEDC trebuia să găsească o modalitate eficientă de a crea rapid soluții personalizate, pregatite pentru modificări frecvente.

În mai puțin de o săptămână, echipa de la WEBCON a livrat o cerere pilot bazată pe cerințele furnizate de CEDC. Datorită tehnologiei InstantChange ™, modificările în modelul de business solicitate de utilizatorii au fost introduse din “mers”, chiar în timpul întâlnirii la care a fost prezentată soluția. Ușurința și viteza modificărilor au convins CEDC sa implementeze WEBCON BPS ca platforma lor de bază.

”Am văzut beneficii imediate ale utilizării WEBCON BPS chiar de la prima întâlnire. Soluția permite persoanelor din IT responsabile direct de dezvoltarea aplicațiilor să facă imediat modificările pe care utilizatorii le solicită și să livreze rapid etapele următoare ale proiectului.”
Piotr Majewski – Director IT, CEDC.

CEDC este unul dintre liderii pieței globale în producția și distribuția produselor alcoolice. Compania este renumită pentru mărci precum Żubrówka, Soplica, Bols Platinum, Absolwent și Żytniówka.
CEDC este, de asemenea, un important exportator de băuturi alcoolice în 50 de țări din întreaga lume și cel mai mare importator de mărci de whisky renumite (Grant’s, Glenfiddich, Tullamore DEW, Wild Turkey, The Balvenie), vinuri (Carlo Rossi, Gancia, Barefoot) și alte băuturi spirtoase (Jägermeister, Metaxa, Remy Martin, Cointreau, Aperol, Campari, Cinzano).

Țară: Polonia
Industrie: producție și distribuție
Software utilizat: Microsoft SharePoint, SAP
Anul implementării: 2016

Soluții create de CEDC bazate pe WEBCON BPS: Zeci de aplicații pentru sprijinirea proceselor de business în domeniile marketing, vânzări, achiziții, financiar și resurse umane, care acoperă global întregul grup de companii.

Soluţia

Pe baza implementării pilot, a fost creat un sistem numit DROPS. Acesta a coordonat procesele legate de lansarea de noi produse, inclusiv aprobarea, estimarea costurilor și designul vizual. Un sistem de aprobare în mai multe etape, care respectă procedurile companiei, a făcut posibilă simplificarea procesului de luare a deciziilor și, în același timp, menținerea unei transparențe depline.

Aplicația a fost imediat apreciată de utilizatorii finali, care au solicitat apoi extinderea acesteia pentru a acoperi procesele de logistică a producției. Departamentul IT al CEDC a continuat aceste dezvoltări cu resurse interne.

”Nu-mi imaginez că administrăm un proces complex, cum ar fi producția, în alt mod decât folosind o soluție IT adaptată precis nevoilor companiei noastre.”
Marcin Grotowski – Dezvoltator software colaborativ, CEDC.

BENEFICII PENTRU BUSINESS:

 • Automatizarea și reducerea timpilor de acceptare a proceselor
 • Acces ușor la informații chiar și în momentele modificărilor de personal
 • Activități simplificate prin automatizarea sarcinilor grele și repetitive

BENEFICII PENTRU DEPARTAMENTUL IT:

 • Posibilitatea de a lucra eficient în modelul agil DevOps
 • Viteza ridicată și costul scăzut al modificărilor aplicațiile companiei
 • Un instrument versatil pentru a satisface nevoile de business ale departamentelor individuale

BENEFICII PENTRU CONSILIUL DE ADMINISTRAȚIE:

 • Reacție rapidă la mediul de business în permanentă schimbare
 • Economii măsurabile de resurse
 • Implementarea celor mai bune practici în procesele operaționale și strategice
 • Excelența operațională

Datorită tehnologiei InstantChange ™, utilizatorul are o imagine reală asupra aplicației create și capacitățile acesteia, încă din etapa de proiectare. Acest lucru îi face pe utilizatori să simtă ca au contribuit în procesul de construire a unei soluții care va deveni instrumentul lor de lucru – indiferent de departament și responsabilități.

După trei ani, CEDC utilizează zeci de aplicații livrate cu platforma WEBCON BPS. Soluțiile, dezvoltate în cea mai mare parte intern în departamentului IT, asigură administrarea stocurilor, cererile de deplasare și cheltuielile pana la testarea de calitate a noilor băuturi alcoolice. De asemenea, se gestionează unitar informații despre 44 de filiale din grupul de firme și se preiau procesele de achiziții și luarea deciziilor în întreaga companie.

Există mai multe alte avantaje de a avea toate aceste procese gestionate de o singură platformă. Pentru utilizatori oferă o interfață unică, consistentă și ușor de utilizat. Pentru departamentul IT, pune la dispoziție o infrastructură convergentă, care simplifică gestionarea competențelor.

Cu WEBCON BPS, departamentul IT este capabil să dezvolte soluții care să susțină atât procesele de operare clasice pentru a deveni un „birou fără hârtie”, cât și procese industriale foarte specializate care determină avantajul competitiv al CEDC. Având libertatea de a opera rapid schimbări, echipa lor de IT poate răspunde nevoilor de business mai repede ca niciodată. Astăzi, departamentul IT al CEDC este un partener important, activ și implicat în realizarea obiectivelor strategice ale companiei.

”Singura limitare a acestei platforme este imaginația noastră.”
Marcin Grotowski – Dezvoltator software colaborativ, CEDC.

  București (HQ)

  ADRESĂ

  Anchor Business Center, Str. Timisoara, Nr. 26

  TELEFON

  +40 766.372.356

  EMAIL

  sales@encorsa.com

  Copy link