Articol de:
Catalin Profir

Independența afacerilor în era evoluției tehnologice disruptive

Independența afacerilor

în era evoluției tehnologice disruptive

Dezvoltare globală a afacerii prin automatizarea fluxului de lucru

Haddad Brands este o afacere cu capital privat, cu vechime și experiență de peste 60 de ani în industria hainelor și accesoriilor vestimentare pentru copii. Compania este lider în industria de îmbrăcăminte pentru copii, oferta sa fiind centrată pe distribuția de produse de la branduri importante internaționale, precum Nike, Jordan, Converse, Hurley și Levi’s. În spatele Haddad Brands se află o echipă de profesioniști cu pregătire și calificare în design, aprovizionare, vânzarea și distribuția de haine pentru copii de calitate premium. Pe lângă activitatea de bază pentru care este autorizată, compania este și proprietară a Rookie USA, un lanț de magazine de retail multibrand, fondat în anul 2011.

 • Brand american
 • Înființată în anul 1948
 • Birouri de aprovizionare amplasate global în 22 de orașe
 • Distribuție în 60 de țări din lumea întreagă

Branduri:

GREGORY GAWKOWSKI

CTO at Haddad Brands

Rolul nostru ca departament IT este să susținem businessul cu soluții tehnice, cu scopul de a ajuta compania să atingă obiectivele stabilite și să-și îmbunătățească în permanență eficiența. La noi, ca în majoritatea companiilor, procesele și departamentele desfășoară activității aflate în continuă interacțiune. Nu există activități mai mult sau mai puțin importante, de aceea este necesar ca ele să fie tratate în mod egal și să ne asigurăm că toate departamentele funcționează la fel de eficient, luate atât individual, cât și împreună.

Din 2002 am început să folosim platforma SharePoint de la Microsoft. Pe vremea aceea, întreaga comunicare se făcea prin email și se printa aproape tot. Chiar și atunci știam că ne lipsește ceva și că nu vom fi capabili să ne atingem țintele de afacere propuse având la dispoziție doar SharePoint.

Nici nu voiam cu adevărat să implementăm soluții multiple pentru diversele nevoi ale afacerii, deoarece mentenanța și problemele de compatibilitate puteau să ne transforme activitatea într-un coșmar. Acesta este motivul pentru care ne-am interesat de WEBCON și de viziunea lor despre o platformă unică pe care se poți construi soluții personalizate, adaptate nevoilor proprii, și mai mult, cu resurse in-house (proprii). Durată scurtă de învățare și numărul redus de competențe necesare au fost aspecte cruciale pentru noi, mai ales ca nu dispuneam la acea vreme nici de un departament de IT mare și nici nu planificasem o creștere a să semnificativă în viitorul apropiat. De vreme ce platforma WEBCONS BPS promitea să fie o soluție nu doar pentru programatorii foarte specializați, ci mai ales pentru orice lucrător IT competent, ne-am decis să o încercăm.

Am considerat prima noastră aplicație – un nou formular pentru angajați – ca pe un proiect pilot. A fost unul destul de simplu și de bază, dar ne-a permis să verificăm dacă avem puterea de a invata pentru a crea o aplicație folosind platforma WEBCON BPS cu resurse interne. Și am reușit. Acest lucru însemna că dacă aveam nevoie să instruim un nou membru al echipei noastre pentru a face același lucru, nu există niciun fel de probleme ca el să nu reușească la fel ca noi.

Prin această primă implementare am aflat:

Aveam capacitatea de a furniza o soluție personalizată pentru ceea ce ne trebuia și puteam să facem acest lucru cu resurse proprii.

Oamenii implicați în business învățau rapid cum să folosească aplicația și le plăcea ideea de a automatiza alte sarcini și procese

Mentenanța s-a dovedit a fi ușor de realizat și fără prea multe bătăi de cap, ceea ce a fost extrem de important pentru noi.

Acest fapt ne-a întărit convingerea că WEBCON BPS era exact ceea ce aveam nevoie pentru a digitaliza compania. Am început cu un training online care să ne ofere o perspectivă mai amplă despre posibilitățile și potențialul platformei, dar ceea ce ne-a convins definitiv să continuăm au fost atelierele individuale de la sediul nostru central Haddad din NYC.

”Am venit la sediul central Haddad Brands pentru o pregătire de o săptămână. Scopul nostru a fost să le facem echipa IT cât mai independentă în crearea de aplicații pentru business, folosind WEBCON BPS. Ne-am concentrat pe învățarea prin experiență construind o aplicație împreună, în conformitate cu cele mai bune practici. A fost modul ideal de a arăta posibilitățile platformei în timp ce cream o soluție personalizată pentru nevoilor lor. Am încredere să spun că obiectivul nostru a fost atins și cele peste 30 de aplicații pentru afaceri care funcționează astăzi în Haddad Brands sunt cea mai bună dovadă în acest sens.”

Bartłomiej Spyrka – Consulting Department Leader, WEBCON.

2002
Implementarea platformei Microsoft SharePoint/ Printuri peste tot și totul este pe e-mail

2013
Implementarea WEBCON BPS

2015
2 saptamâni de training cu consultantii WEBCON la sediul central Haddad Brands

2019
Peste 30 de aplicații de business construite de o echipa proprie cu numai 2 specialiști IT

Astăzi, după 6 ani, WEBCON BPS a devenit o parte integrantă a companiei. Am livrat peste 30 de aplicații proprii, cu doar doi oameni în echipa noastră, dedicată construirii, adaptării și întreținerii acestora.

În ceea ce-i privește pe utilizatorii finali, acomodarea și adopția se face în cateva minute. Toate aplicațiile arată și se comportă asemănător, astfel incat după ce îi învățăm pe angajați cum să lucreze cu una dintre ele, adoptia oricărei alte aplicații noi se realizează aproape imediat.

Și în ceea ce privește sprijinul primit, deși experții WEBCON sunt întotdeauna gata să ne ajute, rareori avem nevoie să-i contactăm mai mult de o dată pe trimestru.

Pe o piață competitivă, cum este cea din zilele noastre, afacerile se așteaptă ca departamentele IT să le furnizeze tot mai multe soluții noi și să implementeze inovații care să ajute organizația să câștige un avantaj competitiv, și asta cât mai repede. La Haddad Brands înțelegem foarte bine această dinamică, de aceea nu doar creăm soluții noi, răspunzând agil nevoilor afacerii noastre, ci le și adaptăm în mod continuu și le îmbunătățim pe cele existente, în conformitate cu solicitările activităților aflate mereu în schimbare. WEBCON BPS a schimbat în mod semnificativ abordarea de business față de IT în compania noastră. Acum, dacă ei sesizează o nouă oportunitate și vor să o urmeze, vin la noi să întrebe: ”Putem folosi această platformă pentru a automatiza acest proces?”

Avem o echipă de IT extraordinară care înțelege afacerea și care își dorește să o susțină în cel mai bun mod cu putință, și platforma WEBCON BPS ne permite să facem acest lucru. Aceasta este un aliat puternic care ne ajută să ne îndeplinim viziunea!

 • 6 ani ce muncă cu WEBCON BPS
 • 1 platformă
 • Folosită în US și filialele internaționale
 • 2 specialiști responsabili cu crearea și mentenanța aplicațiilor
 • Peste 30 de aplicații pentru desktop și mobil

WEBCON BPS AT HADDAD BRANDS

Astăzi, Haddad Brands își urmărește vehiculele, containerele și aproape tot ceea ce se referă la angajați, în mod electronic, folosind aplicațiile WEBCON BPS.

Au implementat WEBCON BPS pentru scanarea OCR. Având în vedere volumele mari de documente pe care compania le produce, este important să folosească o soluție cat mai bună de a le stoca, eticheta și cataloga digital. Aceasta permite să se găsească orice înregistrare în câteva secunde și reduce în mod semnificativ costurile de stocare fizică a documentelor pe hârtie.

hb_article (3)

”Să luăm de exemplu o factură. Livrăm în jur de 50 de containere pe zi. Dacă jumătate de an de acum încolo există o contestație legată de o anumită expediere, putem spune în câteva secunde care a fost conținutul exact al containerului, cine l-a semnat, cine l-a numărat – și să prezentam documentul originalul, cu semnătura pe el”

Gregory Gawkowski – Haddad Brand

Iată care sunt avantajele WEBCON BPS:

• Fără ”El a spus…, Ea a spus…” prin realizarea transparentizării procesului

• Un management al proceselor de business mai eficient la scară globală

• IT-ul este creatorul unor soluții personalizate și complexe care construiesc avantaje competitive

• Timpul înseamnă bani iar cunoașterea înseamnă putere; avem beneficii în ambele direcții, oriunde aplicăm tehnologia furnizată de WEBCON BPS.

WEBCON

Avem peste 350 de clienți din lumea întreagă, mulțumiți, care subliniază succesul platformei în managementul eficient al proceselor unei afacerii.

Îi ajutăm prin livrarea de aplicații pentru procese, astfel încât să-și creeze avantaje competitive și să prospere în dinamismul specific erei transformării digitale.

Cu WEBCON BPS – o platformă de livrare aplicații low-code, care permite digitalizarea, standardizarea și automatizarea cu ușurință a proceselor unei afaceri – transformăm companiile în lideri ai schimbării digitale.

În spatele succesului WEBCON BPS se află profesioniști pasionați, cu experiență bogată în livrarea proiectelor și în construirea de soluții de business pentru întreprinderi de top, lideri în industriile lor.

  București (HQ)

  ADRESĂ

  Anchor Business Center, Str. Timisoara, Nr. 26

  TELEFON

  +40 766.372.356

  EMAIL

  sales@encorsa.com

  Copy link