Robotic process automation

Automatizați activitățile cu RPA și folosiți întregul potențial al angajaților dvs.

Ce este un robot RPA?

Robotic Process Automation (RPA) este o tehnologie care permite dezvoltarea de roboți software care pot învața, emula și executa procese bazate pe reguli. Roboții RPA pot interacționa cu orice tip de aplicație sau sistem într-un mod similar cu oamenii, doar că pot să lucreze non-stop, mult mai rapid și fără erori.

Encorsa a implementat de asemenea declanșarea de procese automatizate de tip RPA direct prin intermediul asistentului virtual – Chatbot, rezultatul fiind crearea tehnologiei Angajatul Digital. Angajatul Digital de la Encorsa este o soluție unică care combină: roboti RPA, o platforma BPM low-code pentru fluxuri de business automatizate și un chatbot AI pentru a crea un spațiu digital în care oamenii și roboții software  lucrează împreună.

Capabilitățile un robot RPA

Un robot RPA poate emula aproape toate activitățile derulate de oameni:

 • deschide aplicații,
 • se poate autentifica prin intermediul unui nume de utilizator și a unei parole,
 • completează formulare,
 • efectuează selecții,
 • rulează acțiuni,
 • copiază sau mută date, fișiere sau foldere,
 • extrage date din documente sau din site-uri web,
 • citește sau scrie într-o baza de date,
 • deschide mesaje email și atașamente.

  

Beneficiile utilizării unui robot RPA

Utilizarea roboților RPA în mod independent sau în combinație cu alte sisteme inteligente precum platforme de automatizare de tip BPM sau chatboți prezintă următoarele beneficii pentru utilizatori:

 • acuratețe sporită pentru ca robotii respecta întotdeauna regulile, nu obosesc și nu fac greșeli;
 • productivitate crescută pentru că putem avea costuri de operare mai mici cu până la 80%, în timp ce viteza de operare este de până la de 20 de ori mai mare în raport cu viteza unui operator uman;  
 • asigură conformitatea cu procedurile de lucru și simplifica procesul de audit pentru că toate procesele derulate de roboti sunt înregistrate;
 •  scalabilitate departamentală sau geografică aproape nelimitată pentru că roboții pot opera pe un desktop sau pe mașina virtuală în cloud;
 • permite integrarea diverselor aplicații și sisteme fără sa fie nevoie de modificarea sau modernizarea acestora;
 • oferă datele necesare pentru introducerea ulterioară a unor algoritmi de inteligență artificială (de exemplu extragerea automată de date din documente).

 

Când se utilizează roboții RPA

Roboții RPA se utilizează atunci când avem de derulat procese repetitive cu volume mari de date și multiple prelucrări manuale sau atunci când vrem sa transferăm date între diferite aplicații software și nu avem interfețe de comunicație de tip API. Industriile unde folosirea roboților RPA este o soluție potrivita sunt: BPO (Business Process Outsourcing), Servicii Financiare și Bancare, Asigurări, Sănătate, Telecom sau Retail.

Datorită versatilității  și a prețului acestei tehnologii, roboții RPA pot fi azi folosiți în orice companie pentru:

 • Departamentul financiar-contabilitate  – generare de facturi și avize, depunerea declarațiilor fiscale, introducere facturi și chitanțe de la furnizori, consolidare de date financiare, prelucrare de informații diverse, transfer de date între aplicații existente acolo unde comunicarea directă nu este posibilă;
 • Departamentul de resurse umane – prelucrarea și introducerea datelor de pontaj și a concediilor, operarea modificărilor efectuate asupradatelor angajaților în diverse aplicații software, operarea anunțurilor de recrutare,preluarea și procesarea CV-urilor, generarea automată a documentelor pentru angajați;
 • Departamentul de marketing și vânzări – operarea datelor clienților în diverse aplicații, generarea de contracte și acte adiționale, transmiterea de notificări, căutarea și procesarea automată a lead-urilor, procesare de mesaje și atașamente, publicarea automată a datelor în site-uri și aplicații terțe;
 • Departamentul de operațiuni – operarea automată a datelor, procesarea de documente prin scanare, ocr-izare și recunoaștere a datelor, transfer documente intre aplicații, activări și dezactivări de opțiuni în sisteme diverse, procesare automatăa volumelor mari de date ș.a.m.d. 


Cum se deruleaza procesul de implementare a unui robot RPA?

Pasul 1. Definirea provocării – echipa noastră va ajuta să definiți exact problema pe care doriți să o rezolvați sau oportunitatea de care intentionați să profitați. Apoi extragem informatiile necesare pentru definirea prototipului.

Pasul  2. Construirea unui prototip – pe baza specificațiilor extrase în primul pas, construim în mod agil versiunea 1.0 a robotului RPA. El are capabilitațile de bază și este gata pentru a fi testat.

Pasul 3. Testarea prototipului – robotul RPA este gata să opereze într-un mediu de test. Analizăm rezultatele obținute și optimizăm robotul până când este gata de instalare în mediul de producție.


Pasul 4. Go Live si suport – acum robotul operează în mediul de producție dar echipa noastră va este alaturi pentru a asigura suportul și pentru a colecta informații pentru versiunea 2.0 a robotului care va avea noi capabilități.

  București (HQ)

  ADRESĂ

  Anchor Business Center, Str. Timisoara, Nr. 26

  TELEFON

  +40 766.372.356

  EMAIL

  sales@encorsa.com

  Copy link