Resurse

Pași implementare

Procesul de alegere, implementare și dezvoltare a unei strategii de digitalizare este adesea comparat cu planificarea unei călătorii. Este important pentru o vacanță reușită să plănuiți din timp unde doriți să mergeți, ce mijloace de transport veți folosi și ce obiective sau atracții veți vizita. Cea mai bună modalitate de a implementa o transformare digitală de succes în organizația dvs. este să planificați din timp, să fiți pregătit pentru obstacole și mai ales să stabiliți ce obiective urmăriți.

Transformarea digitală a unei companii este un proces complex, care începe de obicei cu o analiză a tehnologiilor moderne. Platformele de gestionare a proceselor de business (BPM) sunt instrumente puternice care susțin inovația și creativitatea, însă implementările lor trebuie gestionate cu atenție pentru a profita la maximum de capacitățile lor. Pentru eficientizarea procesului, implementările BPM pot fi împărțite în următoarele etape:

1. Pregătirea proiectului
În această etapă se stabilesc obiectivele de business ce se doresc a fi atinse, stabilirea priorităților și responsabilului din partea clientului pentru oferirea tuturor informațiilor despre specificul business-ului.

2. Analiza de Business
În această etapă se identifică și se descriu în detaliu procesele de business ce urmează a fi digitizate, urmărind pe cât posibil o optimizare imediată a acestora în raport cu modul de operare curent.

3. Configurare și Implementare
După verificarea și acceptarea analizei de business care durează de obicei 3-4 zile, consultanții noștri de business vor implementa procesele de business decise a fi digitizate în platforma software. Folosirea unei platforme de tip BPM precum Webcon BPS are avantajul de a vă arăta încă din faze incipiente interfețele de lucru ale aplicației, astfel încât să obțin feedback timpuriu, în mod agil la fiecare iterație de implementare (în mod uzual săptămânal). O implementare tipică însă nu durează mai multe de 3 săptămâni.

4. Testare
În etapa de testare, o echipă formată din 1-3 persoane din partea clientului va testa aplicația rezultată urmând un proces de ajustări minore care în medie durează o săptămână.

5. Instruire
Etapa de instruire se împarte după caz în instruirea departamentului IT pentru operarea facilă a schimbărilor care vor apărea în fluxurile de lucru și instruirea utilizatorilor finali, operatori ai aplicației ce se va pune în producție. Având în vedere că rata de adopție a aplicațiilor dezvoltate în WEBCON BPS este foarte ridicată, nevoia de instruire este redusă și de regulă nu durează mai mult de 1-2 ore pentru fiecare departament.

6. Pilotare și Punere în producție
În această etapă aplicația se trece în mediul de producție și înainte de a fi utilizată în activitățile curente aceasta se va pilota pe un circuit real de date, între mai multe departamente, pentru o perioadă limitată de timp până când se poate considera pregătită a fi utilizată în scară largă. Însă prin platforma WEBCON BPS, orice schimbare ulterioară, chiar și de arhitectură a proceselor de business, poate fi efectuată ușor astfel încât de fapt schimbarea nu mai este considerată o greșeală ci un mod de adaptare continuă a business-ului la cerințele interne și externe.

Aceste etape se întrepătrund nefiind definite strict, ceea ce însemnă că fiecare dintre ele este la fel de importantă pentru succesul implementării. Indiferent dacă aveți de implementat un proces de digitalizare complex care acoperă mai multe departamente și locații, sau aunui singur proces, noi vom acorda atenție tuturor etapelor urmărind integral pașii menționați.

Pentru o detaliere mai aprofundată a premizelor de care trebuie să țineți cont într-un proces de digitalizare a afacerii, vă rugăm să citiți articolul următor – Transformarea digitală în practică

  București (HQ)

  ADRESĂ

  Anchor Business Center, Str. Timisoara, Nr. 26

  TELEFON

  +40 766.372.356

  EMAIL

  sales@encorsa.com

  Copy link