Articol de:
Catalin Profir

Beneficiile eficientizării proceselor de afaceri evidențiate de studiul Forrester

Instrumentele de gestionare a proceselor unei afaceri (BPM), denumite și instrumente de automatizare a proceselor, abordează nevoia companiilor de inovare, standardizare, modernizare și îmbunătățire continuă a proceselor. Echipele adoptă aceste instrumente pentru a răspunde provocărilor curente și chiar introduc automatizarea și tehnologiile AI pentru procese mai inteligente care economisesc timp și îmbunătățesc productivitatea.

Transformarea digitală cu Webcon BPS se referă la reducerea pașilor, eliminarea greșelilor, asigurarea conformității, conectarea activelor și încurajarea îmbunătățirii continue. Aplicațiile realizate cu această platformă de automatizare sunt scalabile, centrate pe proces, cu low-code spre no-code, folosite la domiciliu online sau la birou, utilizabile atât pe desktop-uri, cât și pe dispozitive mobile. Clienții Webcon BPS folosesc platforma pentru a-și împuternici organizațiile să automatizeze procesele de afaceri, să introducă standardizarea și cele mai bune practici și să optimizeze fluxurile de lucru dincolo de limite.

Motivații ale adoptării automatizării proceselor

Productivitate internă crescută

Acest beneficiu se concentrează pe timpul economisit de angajați datorită digitalizării proceselor interne, anterior manuale. Procesele care au fost odată pe hârtie sunt transformate într-o formă digitală. Angajații nu mai trebuie să realizeze sarcini obositoare, manuale. În combinație cu utilizarea tehnologiei de recunoaștere a caracterelor OCR și AI, companiile pot obține o reducere cu până la  87% a timpului intern de realizare a proceselor (adică, timpul cheltuit de angajați pentru realizarea unui proces). Acest lucru permite personalului să aloce timpul economisit în activități cu valoare adăugată mare.

Capacitatea de prototipare virtuală

Această funcționalitate îngăduie organizațiilor să prototipeze iterativ noi soluții și să le testeze în practică, cu o obstrucție minimă a proceselor în curs, reducând semnificativ timpul de lansare pe piață pentru noile produse și/sau servicii oferite.

WEBCON BPS înțelege că procesele se schimbă regulat într-un mediu de afaceri volatil. De aceea, platforma a fost astfel proiectată având schimbarea în minte.  Utilizând tehnologia proprie numită Instant Change, arhitectura de bază permite rapid modificări nedistructive chiar și în timp ce fluxurile sunt deja utilizate. Acest lucru ajută organizația să modeleze în mod repetitiv  prototipuri noi care se testează în viața reală fără a interfera cu activitatea curentă.

Îmbunătățirea productivității proceselor externe complexe

Avantajul se concentrează pe timpul economisit de angajați datorită digitalizării proceselor complexe care se leagă adesea de relația cu clientul. Aceste procese sunt complexe deoarece coordonează activități între mai multe părți interesate. Prin utilizarea WEBCON BPS, compania este susținută să construiască produse noi, realizând chiar și o reducere de 4 unități – unități echivalente cu volumul de muncă al unui angajat cu normă întreagă – necesare pentru a sprijini procesul.

Creșterea colaborării între echipe

Platforma WEBCON BPS a permis echipelor IT și business să colaboreze într-un mod care până acum nu era posibil. Dezvoltatorii și analiștii de afaceri lucrează constant împreună pentru a proiecta fluxul de proces ideal, iar implementarea rapidă și ușoară a modificărilor sugerate de analiști îmbunătățește nu doar comunicarea, ci ajută și la asigurarea faptului că procesul funcționează așa cum doriți.

WEBCON BPS dă voie consultanților să vadă procesele ca seturi de sarcini. Ambele categorii menționate mai sus au vizualizări proprii și sunt capabili să lucreze împreună pentru a proiecta fluxul dorit.  Tehnologia InstantChange este cea care facilitează implementarea schimbărilor asigurând o funcționare optimă a fluxurilor proiectate.

Optimizarea productivității proceselor externe necomplexe

Automatizarea facilitată de WEBCON BPS duce la o îmbunătățire cu 67% a timpului de gestionare, de către angajați, a proceselor necomplexe  care nu sunt prin natura lor orientate către clienți ( de exemplu, achiziționarea de materiale pentru birou și echipamente IT).

Mai multă transparență și vizibilitate în procesele de business

WEBCON BPS auditează toate procesele de afaceri. Acest lucru îi responsabilizează pe utilizatori de orice schimbare și, prin urmare, face ca, continuitatea afacerii și întreținerea sistemului să fie susținută pe termen lung.  Lucrul într-o singură platformă oferă supravegherea diferitelor procese care rulează în organizație și asigurarea că politicile și cele mai bune practici sunt stocate, gestionate și propagate automat. Toate fluxurile de lucru, formularele, rapoartele, tablourile de bord și datele sunt capturate pe platformă. În plus, documentația strictă a tuturor activităților care au avut loc în cadrul platformei creează un proces de audit care face ușoară inspectarea retrospectivă a ceea ce nu a funcționat corect. Ca atare, transparența și vizibilitatea asupra proceselor end-to-end este mare, îmbunătățind controlul operațional și minimizând riscurile.

În concluzie, implementarea WEBCON BPS aduce avantaje importante în întreaga organizație fiind extrem de folositoare la:

 • Maximizarea reducerii de costuri, oferirea posibilității de creștere, administrarea schimbărilor și executarea strategiilor integrate de business;
 • Controlarea eficientă a transformărilor interne ce rezultă în urma modificărilor legislative și a cerințelor;
 • Furnizarea unui mediu structurat, însă ușor de personalizat, pentru extinderea către alte zone sau provocări în vederea automatizarii proceselor, menite să minimizeze costurile de pregătire a angajaților;
 • Expansiunea unui proces pentru doar un departament, către un BPM mai vast ce va aduce plus-valoare întregului business.

Pentru a evidenția toate aceste beneficii dar și costurile și riscurile asociate unei invesțiții în automatizarea proceselor unei companii, Webcon BPS a solicitat companiei Forrester realizarea unui studiu  -Total Economic Impact ™ (TEI) – care să examineze rentabilitatea implementării unei platforme BPM. Scopul principal al acestui studiu este de a oferi un cadru în care să fie evaluat impactul financiar potențial al WEBCON BPS asupra organizațiilor. Forrester a realizat interviuri și o analiza financiară la un client Webcon, care au arătat că firma a obținut câștiguri de 605.230 USD pe 3 ani, o valoare actualizată netă de 321.055 USD și un ROI de 113%.

Studiul complet îl puteți regăsi aici.

 

  București (HQ)

  ADRESĂ

  Anchor Business Center, Str. Timisoara, Nr. 26

  TELEFON

  +40 766.372.356

  EMAIL

  sales@encorsa.com

  Copy link